Pris för MC försäkring

Det finns en mängd faktorer som påverkar en MC-försäkrings pris. Naturligtvis beror det först och främst på om du väljer en trafikförsäkring, halvförsäkring eller en helförsäkring för din MC. Trafikförsäkringen är billigast och helförsäkringen dyrast. Här följer fler faktorer som påverkar priset för en MC-försäkring.

Ålder och kön. Förenklat kan man säga att ju äldre du är desto lägre försäkringspremie får du betala. Många gånger har försäkringsbolagen fasta åldergränser för när försäkringspremien blir billigare, som till exempel vid 24, 30 och 40 år. Kvinnliga motorcykelförare betalar en lägre MC-premie än vad män gör.

Tung eller lätt motorcykel. Lätta och långsamma motorcyklar ger en lägre försäkringspremie än tunga och snabba motorcyklar.

Motorcykelns ålder. En gammal motorcykel har ett lägre värde än en ny motorcykel, därför blir försäkringspremien lägre.

Hur mycket du kör och var du kör. Priset för MC-försäkringen är högre för de som kör mycket än för de som inte kör lika mycket. Om du kör din MC offroad blir försäkringspremien också högre.

Var du bor. I vissa områden, oftast i större städer, är risken större för att din motorcykel utsätts för skadegörelse, stöld och olyckor. Därför blir MC-premien högre om du bor i sådana områden.

Hur du förvarar motorcykeln. Om du förvarar din MC i ett garage eller i ett annat skyddat utrymme nattetid blir din försäkringspremie lägre än om du låter den stå på gatan dygnet runt.

Tidigare olyckor. Den som har en prickfri skadehistoria får betala ett lägre pris för sin MC-försäkring.

Val av försäkringsbolag. Priset för MC-försäkringen kan se mycket olika ut hos olika försäkringsbolag. Kolla därför med de olika försäkringsbolagen vilket pris just du får. Ett försäkringsbolag som är dyrt för en motorcyklist kanske är det billigaste alternativet för en annan. Titta också på vad som ingår i de olika försäkringarna.

Comments are closed.