Jämför MC-försäkringar

Det är en hel del du bör tänkta på när du ska jämföra olika mc-försäkringar med varandra så att du kan hitta en prisvärd MC-försäkring som passar bäst för dina behov.

Jämför rätt MC-försäkring

Naturligtvis måste du jämföra rätt sorts MC-försäkringar med varandra. Du måste först bestämma dig för om du ska ha en trafikförsäkring, halvförsäkring eller en helförsäkring och sedan jämföra den typ av försäkring du vill ha.

Jämför rätt MC-klass

Det finns tre olika MC-klasser som påverkar priset på din MC-försäkring. Så här ser MC-klasserna ut:

  • Lätt MC, en motorcykel på högst 125cc (125 i slagvolym) och en effekt på max 11 kW. Du får börja övningsköra en lätt MC när du är 15 år och 9 månader och ta körkort när du är 16 år. (körkortsklass A1)
  • Mellantung MC, en motorcykel som har en större effekt än 11 kW men högst 35 kW. Du får börja övningsköra en mellantung MC när du är 17 ½ år och ta körkort när du är 18 år (A2)
  • Tung MC, en motorcykel som har en effekt som är högre än 35 kW, oftast mycket högre. Idag måste du vara minst 24 fyra år för att få ta ett A-körkort om du inte har haft ett A2-körkort i två år för då behöver du bara vara 20 år.

Jämför innehåll och villkor

Det är inte alltid bra att välja den billigaste MC-försäkringen. Den kanske inte ger din motorcykel ett tillräckligt bra skydd, den kanske har för hårda villkor och för många undantag samt har en onödigt hög självrisk. Granska därför innehållet och villkoren noggrant och väg sedan priset mot dem.

Ta reda på det verkliga priset för din MC-försäkring

Priset på en MC-försäkring påverkas av en massa olika faktorer, så även om du får ett pris efter att ha fyllt i ditt registreringsnummer är det inte helt säkert att det är det pris du får i slutänden. Ta kontakt med försäkringsbolaget, om de inte själva kontaktar dig efter att du visat ditt intresse på deras hemsida, och ta reda på exakt vad din försäkringspremie kommer att kosta innan du bestämmer dig för vilken MC-försäkring du ska välja.

Comments are closed.