Billigare MC-försäkring

Under rubriken pris för MC försäkring här på mcförsäkringen.com fick du veta vilka faktorer som påverkar priset för din MC-försäkring, men du kan faktiskt även påverka priset själv. Om du vill få en billigare MC-försäkring (vilket du såklart vill) ska du göra så här:

Lås in din MC på natten

Om du låser in din MC på natten (mellan kl. 22.00 och 07.00) när du inte använder den kan du teckna en MC-försäkring med aktsamhetskrav som ger dig en lägre försäkringspremie. Du måste även låsa in din MC på jobbet om du arbetar natt och kör till jobbet, men du behöver inte låsa in MC när du är ute och reser med den.

Skaffa godkänd skyddsutrustning

För att en skyddsutrustning ska räknas som godkänd måste den vara CE-märkt och du måste använda motorcykelhjälm, motorcykelhandskar, förstärkta MC-stövlar, ryggskydd och en skyddsdräkt med förstärkning för axlar, armbågar och knän.

Låt ingen annan använda din MC

Om ingen annan än du själv kör din MC kan du också få en billigare MC-försäkring.

Teckna fler försäkringar

Om du tecknar fler försäkringar när du tecknar en MC-försäkring (till exempel en hemförsäkring och en bilförsäkring) kan du få rabatt på samtliga försäkringar, inklusive din MC-försäkring. Det här kan göra att din MC-försäkring blir riktigt, riktigt billig.

Comments are closed.